21 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay povezana sa Tivtom novom saobraćajnicom MR2 koja je danas zvanično puštena u promet (VIDEO)

Saobraćajnica MR2 u Radovićima, kojom se poluostrvo Luštica na efikasan način povezuje sa ostatkom teritorije tivatske opštine, puštena je danas u saobraćaj i to u prisustvu predstavnika Opštine Tivat, kompanije Luštica Development i kompanije “Bemax” kao izvođača radova.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, rukovodilac Luštice Development za odnose sa Vladom Crne Gore i lokalnom zajednicom Marko Vukašević i u ime „Bemaxa“ šef gradilišta Duško Vuković obišli su novoizgrađenu dionicu zajedno sa predstavnicima medija.

„Ovo je jedna od najvećih investicija koju je Opština Tivat realizovala u posljednje vrijeme i njenim okončanjem smo najzad rješili važno saobraćajno pitanje povezivanja Luštice sa glavnim magistralnim putem. Uloženo je oko 1,8 miliona eura po osnovu ugovora sa „Bemaxom“ i oko pola miliona eura po osnovu prvobitnog ugovora sa „Civil engineer“, koji je kasnije raskinut zbog nepoštovanja njegovih odredbi. Izražavam zadovoljstvo načinom na koji su radovi vođeni i konačnim rezultatom.“ – rekao je Komnenović.

MR2

Radovi na saobraćajnici MR2 ukupne dužine 800 metara, trajali su 80 dana. MR2 predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR1 i njen produžetak ka kompleksu Luštica Bay u Radovićima. Luštica Development je finansirala dio MR 2 u dužini od 200 metara, a vrijednost radova iznosila je 250.000 eura.

Brinic, Komnenovic, Markovic

Predstavnik Luštice Development Marko Vukašević izrazio je zadovoljstvo što ova saobraćajnica istovremeno značajno saobraćajno rasterećuje i obalu Đuraševića i centar Radovića. On je podsjetio i da je Luštica Bay jedan od najvećih turističkih ali i infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori. “Planiramo izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koje će potom biti upotrijebljene za navodnjavanje. Ukupna vrijednost ovih radova je oko 100 miliona eura”, rekao je Vukašević.

Marko Vukasevic sa otvaranja MR2

“Najzahtjevniji dio projekta saobraćajnice MR2 je izrada nasipa maksimalne visine 12m, sa obje strane ojačanog gabionima i mrežama. Gabioni su dimenzija 1x1m u poprečnom presjeku, i dužine 2m, te kao takvi čine zid dužine 150m koji daje poseban vizuelni pečat saobraćajnici” – naglasio je inžinjer Vuković.

Sa otvaranja MR2

Predsjednik opštine najavio je obnovu saobraćajne signalizacije na putu MR1. Svečanom puštanju u rad saobraćajnice MR2 prisustvovali su predsjednika Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, potpredsjednici opštine Jovan Brinić i Andrija Petković, direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan i rukovodilac Službe za odnose sa investitorima Elvis Mustajbašić. Planirano je da MR2 jednim dijelom prođe kroz kompleks Luštica Bay i poveže Tivat sa administrativnom granicom prema opštini Herceg Novi. Izgradnjom MR1 i MR2 rasterećuje se regionalni put Tivat – Radovići (obala Đuraševića i Bogišića) i omogućava brz i lak pristup Plavim horizontima, odnosno naselju Luštica Bay i luštičkom poluostrvu.

Izvor:CG News

Najčitanije