8 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay: Pripadnost zajednici kroz podršku lokalnih institucija

Divac u Luštici Bay

Realizacijom projekta izgradnje Luštica Bay, kompanija Luštica Development je aktivno uključena u razvoj lokalne zajednice Radovića i Tivta, kroz društveno-odgovorno djelovanje i podršku zdravstvenim, obrazovnim, kulturnim i sportskim institucijama, ali i aktivnu valorizaciju kutlurnog i istorijskog nasljeđa Boke Kotorske na samoj destinaciji.

„Početak rekonstrukcije pedijatrijskog odjeljenja Doma zdravlja Tivat, je najveći ali i najodgovorniji projekat podrške lokalnoj zajednici u ovoj kalendarskoj godini na izmaku – zdravlje svakog mještanina je najveći kapital zajednice. Odjeljenje pedijatrije će biti u cijelosti renovirano, uz preuređenje enterijera, opsežne građevinske radove, zamjenu mobilijara i nabavku savremene medicinske opreme. Kao jedan od najvećih investitorskih projekata u Crnoj Gori, Luštica Developopment aktivno učestvuje u razvoj grada, i to ne samo novcem, već i inicijativnom, vremenom i znanjem naših zaposlenih koji su aktivni članovi zajednice, istakla je menadžerka za korporativno poslovanje i projekte u Luštici Bay Maša Radulović.

„Pripadnost tivatskoj i bokokotorskoj zajednici u kojoj živimo i djelujemo, je primarna vizija od samog početka razvoja integrisane internacionalne zajednice Luštica Bay – gradimo i razvijamo jedan novi grad na samoj obali, poštujući i valorizujući  identitet, kulturno i istorijsko nasljeđe i tradiciju Boke Kotorske i Crne Gore“, dodala je Radulovićeva.

SPONZORSTVA I DONACIJE U 2022. GODINI

Lustica Bay

Strateški usmjerena, podrška Luštice Bay je najizraženija projektima koji se realizuju u okviru primarne lokalne zajednice, odnosno naselja na koje se ovaj integrisani grad naslanja, a to su Radovići. Trenutno je u toku obimno renoviranje Doma kulture, nedavno je obezbiijeđena podrška i za nabavku savremenog komunalnog vozila.  Prethodnih godina kompanija je u Radovićima podržala više projekata kojima su poboljšani uslovi za boravak predškolske djece u vrtiću u Radovićima, ali i javnih površina za rekreaciju svih generacija. Do sada su realizovani i brojni infrastrukturni projekti koji su važni za napredak Radovića, kao što je izgradnja dijela pješačke staze i rekonstrukcija fasade Osnovne škole „Branko Brinić“.

Među najznačajnijim inicijativama do sada izdvaja se saradnja sa sportskim klubovima i podrška usmjerena na lokalne sportske događaje – jedan od primjera partnerstava  je onaj sa Košarkaškim klubom „Teodo“ iz Tivta.

Rukomet je, takođe, jedan od sportova sa tradicijom, koji je podjednako aktuelan i kod djevojaka i mladića, te je ovogodišnja sponzorska podrška realizovana za oba kluba: „Ženski rukometni klub Tivat“ je osvojio titulu šampiona Crne Gore, a sjajne mlade takmičarke nastavljaju da nižu izvrsne rezultate u državnom prvenstvu. Saradnja sa Rukometnim klubom „Partizan 1949“ koji je osnovan prije više od sedam decenija, traje već nekoliko godina i u ovom klubu, uz stručni nadzor, polako niču novi naraštaji koji nastavljaju dugu tradiciju ovog sporta, među Tivćanima.

Njegujući tradiciju Bokelja, nije izostala ni podrška Boćarskom klubu „Palma“ iz Donje Lastve, koji je ove godine, proslavio 70 godina od prve „Boćarske olimpijade“, održane u Tivtu.

Jedno od najnovijih partnerstava jeste sponzorstvo Bokeškog polumaratona, koji je upravo ovih dana održan u Tivtu i Kotoru, uz učešće više od 1200 odvažnih takmičara iz 26 zemalja svijeta i uz podršku Opštine Tivat.

Podrška Festivalu mediteranskog teatra „Purgatorije“ traje više od decenije – Luštica Development je godinama bila generalni pokrovitelj, a ove godine i Zlatni sponzor ovog festivala koji je izgradio svojevrstan brend mediteranskih pozorišnih igri.

Podrška radu JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju – Tivat” je realizovana kroz licitaciju umjetničkih predmeta, nastalih u okviru likovne kolonije crnogorskih umjetnika, tokom ljeta.

Kada su u pitanju sportske aktivnosti, Luštica Bay je uz pomoć „Fondacije Ana i Vlade Divac“ pokrenula inicijativu „Treniraj kao šampion“ košarkaški kamp, kao i ljetnji Vaterpolo kamp u saradnji sa proslavljenim olimpijcem Vjekoslavom Paskovićem i Damjanom Danilovićem. Na ovaj način, Luštica Bay podržava razvoj mladih i bavljenje sportom u lokalnoj zajednici, u skladu sa opredjeljenjem da je sport sastavni dio zdravog stila života. Cjelokupan iznos od kotizacija ljetnjih kampova, doniran je Dječjem domu „Mladost“ u Bijeloj.

Kompanija Luštica Development AD, u okviru projekta Luštica Bay, nastavlja da djeluje kao partner od povjerenja lokalne zajednice i jedan od pokretača društvenog, ekonomskog i investicionog ambijenta u Crnoj Gori, ostvarujući pravu sinergiju i postižući uspješne rezultate u mnogim oblastima za koje je opredijelila svoju stratešku podršku.

Najčitanije