15 C
Kotor

Slušaj online radio

Lutkarska predstava za djecu u Tivtu

Prestava za djecu

Lutkarsko – dramska interaktivna predstava „Zdrav ko Zdravka“ koja je autorski projekat nagrađivanih dramskih umjetnica Branke Femić – Šćekić i Katarine Krek, biće izvedena 16. aprila u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat sa početkom u 10.30h. Predstava je organizovana za učenike 1. razreda osnovnih škola u opštini Tivat.

Ova predstava nastala je kao rezultat saradnje sa Kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori (SZO) koja je podržala njeno osmišljavanje i izvodjenje.

Upotreba dramskih metoda u obrazovanju je sve prisutniji način edukacije djece o raznim temama. Na tom tragu je nastala ova predstava koja je namjenjena djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta, da bi im se kroz zanimljiv, prilagođen i prihvatljiv način približio koncept zdravog ponašanja i zdravih stilova života. Djeca će biti u prilici da nauče kako funkcioniše imunološki sistem organizma te da razumiju značaj imunizacije i važnost razvoja kolektivnog imuniteta. Osim povećavanja informisanosti i edukacije, ovaj vid upoznavanja djece sa temom važnom za zdravlje, ima za cilj i da razvije kritički stav, predstavi i drugačiji metod edukacije, te da u konačnom djeci približi umjetnost.

Kombinujući različita dramska sredstva – tekst u rimi, dramsku igru, animaciju, pjesmu i muziku, nastala je zanimljiva priča o zaljubljenim ćelijama Zdravki i Imunu, čiju ljubav kvare zli Virusi. Imun dobija recept kako da ojača imunitet, a za borbu protiv izuzetno snažnih virusa on uz pomoć vakcine Đine, uspijeva da stekne potrebnu snagu. Od njih spašava svoju ljubljenu Zdravku, te tako njih dvoje zdravi nastavljaju da uživaju u ljubavi i druženju.

Najčitanije