20 C
Kotor

Slušaj online radio

„Mala ponta“ opet jedri i osvaja…

Posebnu pažnju učesnika regate ,,Bokeška ostrva” koja je proteklog vikenda organizovana pod pokroviteljstvom D-Marin Portonovi i JK ‘’Jovo Dabović’’ iz Baošića, izazvala je jedrilica „Mala ponta“, koja se nakon nešto više od deset godina,  ponovo se našla u regatnom polju.

„Mala ponta“  sa posadom iz Tivta na čelu sa skiperom Aleksandrom Jandrićem zauzela drugo mjesto u klasi tri.

Mala ponta

Podsjetimo, Mala ponta, godinama je pobjeđivala na skoro svim regatama na kojima se takmičila. U krugu jedriličara u Boki Kotorskoj kad se pomene to ime svi govore s velikim uvažavanjem, a ovog puta svi su bili iznenađeni i oduševljeni povratkom Male ponte.

“Malu pontu” je izgradila porodica Franović iz Kotora, bila je u vlasništvu poznatog jedriličara Miloša Radonjića sa kojom je osvojio sve što se može osvojiti u Crnoj Gori, kasnije nekih drugih vlasnika koji se nisu takmičili.

Mala ponta

Novi vlasnik Dragan Franović sa članovima posade prethodnih mjesec dana u lučici Kalimanj u Tivtu marljivo su radili kako bi Malu pontu ponovo osposobili za jedrenje. I uspjeli su nakon mnogo truda, znanja i utrošenih sredstava.

Mala ponta

Inače, po ocjeni iskusnih učesnika prva regata ,,Bokeška ostrva” jedna je od bolje organizovanih u posljednjih nekoliko godina.

Organizatori su se potrudili da sve bude u bokeškom duhu, uz ribu, vino, klapu Castel Nuovo, gitaristu Novicu Zečevića.

Muzika

Za buđenje oko 200 jedriličara svakog jutra pobrinula se mjesna muzika iz Đenovića svirajući marševe i koračnice, ali i neke od popularnih svjetskih hitova.

Podsjetimo, Portonovi podržao je lokalni jedriličarski klub „Jovo Dabović“ i podržava školu jedrenja.

Najčitanije