20 C
Kotor

Slušaj online radio

Malaga – Katić potpisao Deklaraciju o zaštiti biodiverziteta Mediterana

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić potpisao je Deklaraciju o zaštiti biodiverziteta Mediterana, čime se Herceg Novi pridružuje grupi gradova koji su kao svoje opredjeljenje odredili očuvanje prirodnog ekosistema regiona Sredozemnog mora, kroz jačanje upravljanja i umrežavanje zaštićenih područja.

Potpisivanje je dio aktivnosti projekta „Regionalna inicijativa za usmjeravanje napora upravljanja u zaštićenim područjima u cilju poboljšanog očuvanja prirode u Mediteranu – PANACeA“, a domaćin potpisivanja Deklaracije bio je prošle nedelje španski grad Malaga, odakle je i projekt lider, Univerzitet u Malagi.

Ova posjeta je bila prilika za organizaciju bilateralnog sastanka čelnika Herceg Novog i Malage, što je prvi zvanični susret predstavnika ova dva grada i prvi korak u povezivanju.  Obje strane su tokom susreta iskazale zainteresovanost za povezivanjem, a v.d. gradonačenica Malage je prihvatila poziv predsjednika Stevana Katića da u narednom periodu posjete Herceg Novi i razgovaraju o daljim koracima.

Malaga 2019.

U sastavu delegacije Herceg Novog bili su i potpredsjednica Danijela Đurović i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost, Aleksandar Kovačević.

Najčitanije