16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještani postavili kamen temeljac za Pašmanski most

Pašman

Mještani Pašmana, u želji da potaknu dugo prisutnu zamisao, postavili su kamen temeljac za gradnju mosta, koji bi spojio otok s kopnom. Značilo bi to puno, poručuju. Unijelo bi nov život mještanima otoka Pašmana i Ugljana.

– Ideja pašmanskog mosta javlja se već dalekih 70-tih godina kad je od Ujedinjenih naroda, naručen projekt južnoga Pašmana i mosta i ta dva projekta su počela od početka skupa ići – to je prolazilo neko vrijeme i onda se na tome malo zastalo, i onda sam ja kad sam bio prvi načelnik, organizirao sastanak i napravili smo idejni projekt Pašmana, kazao je Ante Kraljev.

– Nas 5 načelnika svih općina na oba otoka, nedavno smo potpisali inicijativu gradnje mosta Pašman kopno. Nakon toga bili smo kod župana Longina koji nam je dao podršku i složio se da je to najbolja opcija, kazao je načelnik općine Pašman Krešimir Ćosić.  Dodao je kako most za sve nih znači jako puno. Malo je đaka u školi, broj stanovnika opada.

Pašman bi tako bio, a također i Ugljan, dio kopna, a ipak otok, prepun tihih uvala i prirodnih ljepota, pružajući bolje uvjete života i omogućavajući povratak mladih. Iduća dva do tri tjedna, mogla bi donijeti i nešto konkretnije najave.

– Treći korak je – za dva do tri tjedna bi trebali biti razgovori u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kod ministra Butkovića, na temu mosta. Isto tako i brza cesta od Zadra do Pakoštana, koja bi imala spoj na naš most. Tako ćemo u kompletu pokušati dogovoriti sve daljnje radnje, dodao je načelnik Krešimir Ćosić.

Najčitanije