10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mandolinski orkestar “Tripo Tomas” osvojio treće mjesto na festivalu „Mandolina Imota“

Mandolinski orkestar u Imotskom

Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva „Tripo Tomas“, nastupio je protekle sedmice na XXIV Hrvatskom festivalu mandolinista „Mandolina Imota“ u Imotskom.

Orkestar je brojao 13 članova, a nastupili su u A kategoriji – Mandolinski orkestri ( Sastavi sa programom revijalne, zabavne ili folklorne glazbe).

Pod dirigentskom palicom prof. Iva Brajaka, orkestar je u jakoj konkurenciji, među kojima su bili mandolinski orkestri iz Šibenika, Splita i Imotskog, osvojio treću nagradu.

Mandolinski orkestar se predstavio sa kompozicijama, Bokeljski plesovi – splet igara iz Boke, Dmitri Shostakovich: Waltz no.2 i Hrvoje Hegedusic, Maja Perfiljeva: Bokeška noć

Mandolinski orkestar u Imotskom

Prof. Ivo Brajak je izrazio zadovoljstvo osvojenom nagradom i poručio da je ovo ogromno iskustvo za djecu, jer su mogli da čuju puno kvalitetnih orkestara i saznaju kako drugi orkestri zvuče i funkcionišu.

Ovo je prvi put da je Mandolinski orkestar “Tripo Tomas” učestvovao u takmičenju mandolinskih orkestara i evidentno je da je uz puno vježbe, proba i nastupa ostvaren veliki napredak.

Najčitanije