3 C
Kotor

Slušaj online radio

Manifestacija Noć tvrđava 29. i 30. aprila na lokalitetima kulturne baštine širom regiona

Forte mare –  foto Boka News

Jedinstvena manifestacija Noć tvrđava održaće se 29. i 30. aprila u sklopu projekta Fortitude. Riječ je o jedinstvenom događaju koje će se jednom godišnje istovremeno odvijati na lokalitetima kulturne baštine širom regiona, a uključivaće koncerte, radionice, izložbe, otvaranja i ostale programe.

Ovogodišnja Noć tvrđava, osim u Starom gradu Baru, održaće se i na lokacijama ostalih projektnih partnera: Opštine Herceg Novi, Javne ustanove Tvrđave kulture Šibenik, Grada Karlovca i Grada Banja Luke, a svi lokaliteti koji žele postati dio ove manifestacije, još uvijek se mogu pridružiti putem prijave ovdje.

– Upravo je organizovanje zajedničkih kulturnih događaja jedan od ciljeva projekta kojim će se doprinijeti unaprijeđenju turističke ponude tvrđava kao načinu podizanja turističke atraktivnosti lokacija kulturne baštine i privlačenja posjetioca i van turističke sezone.Sve novosti o samoj manifestaciji i programu, možete pratiti na službenoj stranici Noći tvrđava – saopšteno je na sajtu Opštine Bar.

Podsjetimo, projekat FORTITUDE (Historic Fortresses Intensyfing Cross-Border Tourism Development) započeo je 1. marta 2020. i trajaće do 30. juna 2022. godine. Vodeći partner je Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik s partnerima Grad Karlovac, Opština Bar i Grad Banja Luka, a ukupna vrijednost iznosi oko 1,61 mil EUR, od čega je 85% sufinansirano iz programa Interreg IPA CBC Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2014 – 2020.

Najčitanije