20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Manji avion prinudno sletio na auto-put u Sloveniji

Avion – Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj

Manji avion prinudno je sletio na auto-put kod Brezja u smjeru Jesenica u Sloveniji. Kako je saopštila kranjska policija, u avionu su se nalazile dvije osobe, koje nisu povrijeđene. Dodali su da je obezbijeđen dio puta gdje je izvršeno prinudno slijetanje.

Po riječima slovenačke službe za bezbednost i spasavanje, oko 14.30h su dobili prijavu da je avion prinudno sletio na auto-put. Prema izvještajima, avion je pri slijetanju udario u bankinu i prevrnuo se.

Ljudi koji su se nalazili u avionu su uspjeli sami da izađu iz njega.

Na licu mjesta se nalaze vatrogasci iz Kranja i Jesenica, kao i pripadnici dobrovoljne vatrogasne službe iz Radovljice.

Kako je rečeno na aerodromu u Lesci, avion je poletio sa njihove piste i sve je bilo u redu do trenutka dok nisu izgubili komunikaciju sa njim. Tokom leta, pilot se povezao na frekvenciju službe slovenačke kontrole avio-saobraćaja.

Prema informacijama do kojih je došla N1 Slovenija, avion je imao problema sa motorom. Pilot je javio da je prinuđen da sleti i to je i učinio na auto-putu.

Daljom istragom će se utvrditi dodatni detalji vezano za ovaj događaj.

Za sada je poznato da je avion letio na oko 300 metara iznad nivoa mora, u rejonu koji ne kontroliše slovenačka kontrola letjenja i gdje uglavnom lete sportski avioni.

Izvor:N1
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije