21 C
Kotor

Slušaj online radio

Maratonac Kristijan Sindik istračao humanirani maraton Split–Tivat

Splitski triatlonac i bivši onkološki pacijent, Kistijan Sindik uspio je  namjeri da u istrči humanitarni maraton “Zlatna vrpca, sedam maratona u sedam dana” od Splita do Tivta, u Boki Kotorskoj, gotovo 300 klometara.

On je u srijedu sa prijateljima istrčao posljendnju dionicu od 42 kilometra od Čilipa do Tivta.

Na gradskoj rivi Pine u Tivtu, Sindika su dočekali prijatelji i građani uprkos lošem vremenu i jakoj kiši.

„Hvala svima, danas nas je kiša pratila cijelim putem, bilo je teško ali je vridilo. Pravi put je uvik težak, ja sam išao tim putem i pomognite da ta djeca koja umjesto da su vani i igraju se, moraju biti vezani za terapije. Pomognimo im u liječenju, uplatite donaciju.

Hvala mom timu koji su ovih sedam dana bili uz mene, kao i svima trkačima, maratoncima kojih je bilo uz mene iz svih krajeva Hrvatske i Crne Gore. Kada sam krenuo u sve ovo nisam ni slutio da će ovo dobiti ovako veliki efekt, ljudi očito žele pomoći…“ – poručio je Sindik,

Sindika na tivtskoj rivi Pine su dočekali klupski drugovi, a simbolične poklone uručili su mu Kristina Petrović predstavnica Opštine Tivat, nadležna za sport u Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, Dejana Stjepčević ispred Turističke organizacije Tivat i tivatski preduzetnik Ivan Lučić.

Na trajektu su ga sačekali članovi TK Kotor kao i nekoliko rekreativaca.

Kristijan Sindik -Humanitarni maraton Split – Tivat – foto Boka News

Podsjetimo, Sindik je krenuo u trku na Svjetski dan borbe protiv raka 4. februara, spojivši tako sportske poruke izdržljivosti, odlučnosti i hrabrosti s humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za Dječju onkologiju KBC-a Split​.​

Čitava ruta iznosila je 295 kilometara te se sastojala od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi 42 kilometara. Zainteresirani donatori su mogli kupovati kilometre, a minimalna cijena jednog od njih je 100 kuna ili 15 eura. Sredstva su se mogla dirktno uplaćivati na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split, akcija prikupljanja sredstava se nastavlja do 1. marta.

Najčitanije