15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Markoviću zlato i bronza na Laser Europa Cupu u Italiji

Marković

Reprezentativac Crne Gore jedriličar Delfina iz Tivta, Ilija Marković osvojio je zlatnu i bronzanu medalju na Laser Europa Cupu u gradu Torbole u Italiji.

Marković je u konkurenciji jedriličara do 19 godina osvojio zlato, a u konkurenciji jedriličara do 21 godine bronzano odličje. U izuzetno jakoj konkurenciji, u generalnom plasmanu osvojio 12. mesto. U olimpijskoj klasi Laser Standard učestovovalo je 69 jedriličara iz cijelog svijeta.

U klasi Laser 4.7 takmičila su se tri jedriličara iz JK Delfin. Nikola Golubović je zauzeo 21. mesto u generalnom plasmanu a u konkurenciji jedriličara do 16 godina je bio deseti. Danilo Jončić je takmičenje u Italiji završio na 39. mestu, a Stefan Anđelić je završio takmičenje na 56. mjestu. Poziciju je znatno popravio u poslednjoj regati kada je prvi ušao u cilj i popeo se na ljestvici za trinaest mjesta.

Ilija Marković se sutra vraća u Tivat gde će nastaviti pripreme za Evropsko i Svjetsko prvenstvo u konkurenciji juniora.

Ilija Marković jedriličar

Mladi crnogorski reprezentativci, jedriličari JK Delfin, Nikola Golubović, Danilo Jončić i Stefan Anđelić u ponedeljak putuju u Francusku, Ier, gde će učestvovati na Evropskom prvenstvu u klasi Laser 4.7..

Najčitanije