7 C
Kotor

Slušaj online radio

Maxi Jena MM po treći put osvojila Mrduju

Foto Siniša Vickov – Dalmacija danas

Po treći put zaredom, posada “Maxi Jena MM” kormilara Miloša Radonjića iz JK Lahora iz Kotora, osvojila je Mrdujsku regatu – oborili rekord posada koja je tri puta za redom pobijedila



Danas se podno Sustipana u Splitu održala najmasovnija regata na hrvatskoj strani Jadrana – Mrduja. Ove godine sudjelovalo je dvjestotinjak brodova i rekordan broj sudionika.

U konačnici, pobjednici 92. Mrduje je Maxi Jena MM Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora. Crnogorci su na cilj stigli u  15 sati,15 minuta i 40 sekundi s ukupnim vremenom plovidbe od 4 sati,14 minuta i 40 sekundi, javlja Dalmacija danas.

“Jako teško regata, jako mali vjetar i nitko se nije nadao buri. Taktički je bilo jako zahtjevno i nikad teže nam nije bilo… Ipak, na kraju smo se izborili sa bonacom. Oborili smo rekord i mi smo posada koja je tri puta za redom pobijedila na mrdujskoj regati. To nikome nikada nije uspjelo. Nadalje, konkurencija je bila jako dobra, vrlo interesantno je bilo i ponosi smo i sretni zbog nove pobjede”, kazali su iz Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora Dalmacija Danas reporteru Siniši Vickovu.

Regata Mrduja – Foto Siniša Vickov – Dalmacija danas

Najčitanije