19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

MC „Cruiser“ – Moto skup u Herceg Novom od 30. avgusta do 1. septembra

Plakat

Članovi MC „Cruiser“ iz Herceg Novog  uveliko se pripremaju za svoj moto skup, koji tradicionalno organizuju poslednjeg vikenda u avgustu.

Osmi međunarodni moto skup MC „Cruiser“ biće održan od 30. avgusta do 1. septembra na plaži „Ušće“ u Igalu, a da bi opravdali visok renome koji je ova manifestacija stekla među ljubiteljima motora, ozbiljno su se prihvatili posla, kaže predsjednik kluba Dejan Dabović.

–  Organizacija trodnevnog međunarodnog skupa sa hiljadama posjetilaca zahtijeva velike pripreme, pogotovo što smo prethodnih sedam godina predano gradili čitavu ovu priču, i svaki put makar malo “podigli ljestvicu”. Naš moto skup je omiljen među bajkerima , ne samo zato što se odvija na obali mora, već i zbog posebne atmosfere i pozitivne energije kojom zrači. Moto susreti su prilika da se ojačaju stara i stvore nova prijateljstva, da se opustimo, zabavimo i družimo sa ljudima koji dijele našu ljubav prema motorima i putovanjima. Na nama je da ih na pravi način dočekamo i ugostimo, pa ćemo se, kao i uvijek, potruditi da im obezbijedimo sve uslove za prijatan boravak i dobar provod, poručuje Dabović.

Svi detalji oko mjesta i programa dešavanja su dogovoreni, a i ove godine su za goste iz zemlje i inostranstva obezbijeđeni besplatan ulaz i kamp, kao i obroci i rok koncerti.

– Iduće sedmice krećemo sa uređenjem terena, kako bi dobili što više mjesta za šatore i spremno dočekali prve bajkere, koji dođu i nekoliko dana prije zvaničnog početka moto skupa. U kampu ćemo postaviti ekološke WC kabine i tuševe, i ograditi taj prostor od mjesta predviđenog za parking motora i pratećih vozila. Goste ćemo tradicionalno dočekati uz priganice i lozu, i podijeliti im propagandni materijal o Herceg Novom.  Za dobro raspoloženje uz rok muziku prve večeri su zaduženi lokalni bend “The pass matters” i grupa “Krugovi u žitu” iz Trebinja, druge večeri grupe “Rudolf” iz Kolašina i “New deal” iz Bora, a u subotu, 31. avgusta, ćemo organizovati i tradicionalni defile motora kroz grad, kao i bajkerske igre, najavljuje Dabović.

I pored velikog entuzijazma i truda članova kluba, sve to bi bilo teško organizovati bez finansijske pomoći i podrške gradskih institucija i sponzora, istakao je Dabović.

– Međunarodni moto skup MC “Cruiser” nije komercijalnog tipa, jer cilj našeg kluba nije da ostvarimo  profit, već da što veći broj zaljubljenika u dvotočkaše, naših prijatelja iz brojnih moto klubova u zemlji i regionu, dođe u Herceg Novi, lijepo se provedu, ponesu divne utiske i prošire dalje priču i pozitivnu sliku sa ove manifestacije. Na sreću, Opština Herceg Novi i gradska Turistička organizacija su prepoznale značaj i potencijal našeg moto skupa, na čemu smo im zahvalni, kao i ostalim sponzorima koji podržavaju ovo što radimo, poručio je Dabović, i pozvao sve motoriste i bajkere, ali i ostale koji vole dobro druženje uz dobru muziku, da im se pridruže poslednjeg vikenda avgusta na ušću rijeke Sutorine.

Izvor:Radio HN

Najčitanije