16 C
Kotor

Slušaj online radio

MD Boka: Konferencija posvećena maslinarstvu u Mostaru, cilj uspostaviti prekogranični centar za maslinarstvo

Maslina – foto Pixbay

Jednodnevna konferencija “Potencijal maslinarstva kao razvojne poljoprivredne djelatnosti” biće održana u četvrtak, 9. marta u Hotelu Buna, u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Maslinari iz Boke Kotorske, zaintersovani za učešće, mogu se javiti Maslinarskom društvu Boka telefonom 067201732 i e-mailom maslina.boka@gmail.com

“Na konferenciji organizatori će predstaviti aktualnosti i potencijali maslinarstva u području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. S obzirom je riječ o završnoj konferenciji projekta COOPeR – Povećanje konkurentnosti proizvodnje maslina u programskom području kroz prekograničnu suradnju razgovarat će se o budućem radu Centra za maslinarstvo u Mostaru te ostalim završenim aktivnostima projekta.

Konferenciju organizuje Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji s vodećim partnerom projekta Gradom Mostarom i projektnim partnerima iz Hrvatske (Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Hrvatska gospodarska komora) i Crne Gore (Udruga maslinara Boka).

Projekt COOPeR ima za cilj uspostaviti prekogranični centar za maslinarstvo, posvećen zajedničkom istraživanju i razvoju u području maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja. Sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a implementira se u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.” – izvod iz Potivnog pisma organizatora.

Kroz projekat COOPeR uspostavljaju prekogranični Centar za maslinarstvo

Najčitanije