15 C
Kotor

Slušaj online radio

MD Boka – Studijska posjeta Vinariji Dabović u selu Nudo

Mlin foto S.Kosić

Studijska posjeta Vinariji Dabović u selu Nudo, za polaznice/ke upravo održanih radionica u Tivtu: “Diversifikacija poljoprivrede” i “Žene na selu, nosioci poljoprivredne djelatnosti” u organizaciji Maslinarskog društva “Boka”, planirana za 08. decembar, saopšteno je iz ovog društva.

U okviru projekta “Osnažimo poljoprivredu – Oživimo selo”, koji sprovodi Maslinarsko društvo Boka u partnerstvu sa NVO NADA i u saradnji sa Opštinom Tivat kroz Reload poziv (Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu), jedna od planiranih aktivnosti je i upoznavanje sa primjerima dobre prakse.

Cilj održanih radionica i planirane studijske posjete je, bolje informisano i edukovano stanovništvo ruralnog područja o kapacitetima ruralne sredine i poljoprivrede za ekonomski, ekološki, socio-kulturni i institucionalno – politički razvoj sela (i pojedinca).

Nakon dvije radionice koje je, za dvije grupe građana, jednu mješovitu i drugu za žene, pod nepredviđenim uslovima (zemljotres koji je više puta pogodio i naše područje) održala Elena Micheletti it Italije, predviđeno je i praktično upoznavanje, zato je izabrana Vinarija Dabović, u selu Nudo, koja je primjer uspješnog menadžmenta na čijem je čelu mlada žena.

Najčitanije