18 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna arbitraža: Budva ne mora da plati 40 miliona eura njemačko-austrijskom koncernu

Budva foto Boka News

Sud u Ženevi prihvatio je dokaze i vještačenja Opštine, te odbio zahtjev njemačko-austrijskog koncerna WTE/ EVN da im se isplato odšteta na ime raskida ugovora za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda u BečićimaDrugi arbitražni spor koji je njemačko-austrijski koncern WTE/EVN pokrenuo protiv Opštine Budva, iako je prvi već bio pokrenut na iznos od 66 miliona, okončan je povoljno po Opštinu, saopštio je predsjednik Skupštine opštine Budva, Nikola Jovanović.

Kako je Jovanović kazao, Arbitražni sud u Ženevi odbio je tužbeni zahtjev sa obrazloženjem da je plaćanjem državne garancije od 29,5 miliona zajedno sa prethodnim uplatama opštine, dug za izvedene radove namiren u potpunosti.

“Time je faktički stavljena tačka na sve netačne tvrdnje ovog konzorcijuma za postojanjem pravnog osnova za aktiviranje “lažne opštinske garancije”. Dokazalo se još jednom da smo kao opštinska administracija pravilno postupali jer smo cijelo vrijeme kategorički odbijali da platimo ijedan jedini cent za najkoruptivniji posao u Crnoj Gori. Ovo je velika pobjeda za lokalnu administraciju a posebno za sve građane Budve. Međutim, pravni rat još uvijek nismo dobili jer je u toku postupak za poništenje prve arbitražne odluke pred Regionalnim sudom u Frankfurtu”, naglasio je Jovanović.

/RTV Budva/

Izvor:RTV Budva

Najčitanije