23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica 1. i 2. juna

Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica

Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica (MBAT Kotor 2019 – “Memorijal Tripo Bukilica”) u organizaciji Auto moto sportskog kluba (AMSK) Kotor, održaće se 1. i 2. juna.

Trka se boduje za prvenstvo FIA Centralno evropske zone (CEZ), Hrvatske, kao i za Šampionat auto moto sportskih klubova Crne Gore.

Direktor ovogodišnje međunarodne trke je Nenad Bukilica, a zamjenici su Mato Sebalj i Dubravko Ćikor iz Hrvatske.

Nenad Bukilica je kazao da očekuju preko 100 vozača iz Crne Gore i regiona, kao i da je posebna pažnja posvećena sigurnosnom aspektu.

“ Kao i svake godine, najveća pažnja je posvećena sigurnosti kako vozača tako i publike, uvažavajući sve postavljene i zahtjevne standarde. Te, u organizaciji same trke učestvuje preko 200 ljudi. S obzirom na to da je trka, odavno, prevazišla lokalni karakter očekujemo da će i ovaj put Kotor posjetiti nekoliko hiljada ljubitelja auto sporta”, naglasio je Bukilica.

Naravno, da i predstojeća trka neće proteći bez učešća legendarnog šampiona Željka-Bata Banićevića.

Banićević je kazao da organizacija tako prestižnog međunarodnog sportskog događaja iziskuje i značajna finansijska sredstva.

“Zbog specifične situacije u kotorskoj Opštini, izostala nam je značajna pomoć, te dominantno našim vlastitim resursima činimo sve da očuvamo kontinuitet onoga što smo decenijama stvarali. Naročitu zahvalnost dugujemo ministarstvu sporta na čelu sa ministrom Janovićem, koje je u ovako složenoj situaciji odlučilo da značajnim dijelom bude pokrovitelj događaja, važnog, ne samo za grad Kotor već i za državu Crnu Goru”, istakao je Banićević.

Banićević je dodao i to da organizacija trke ne bi bila do kraja zaokružena bez pomoći prijatelja i poštovalaca brdskih trka.

Tehnički prijem i verifikacija vozila za MBAT Kotor 2019 zakazani su za petak, 31. maja, od 14.00 do 19.00 sati, a vanredni tehnički pregled u subotu, 1. juna, od 8.00 do 8.30 sati.

Prva trening vožnja  je u subotu, u 12.00 sati, a druga je zakazana 30 minuta nakon završetka prve. U nedjelju, nakon svečanog otvaranja, prva trka vozi se u 11.00 sati, a druga 30 minuta po završetku prve.

Redovno saobraćanje, na dionici Kotor-Trojica, biće onemogućeno, i u subotu i u nedjelju, od 8.00 sati do završetka trke.

Podsjećamo da je AMSK Kotor, na prvoj ovogodišnjoj brdskoj trci na Podima osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu. Nakon trke u Kotoru slijede:  Glava Zete 22.- 23.jun, Lovćen 5. – 6.juli, Pljevlja 24.- 25. avgust i Dubrovnik 5.-6. oktobar.

Najčitanije