6.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna Hidro avio regata Montadria od 2. do 5. juna

Hidro regata

U Crnoj Gori se od 02. Do 05 juna održava druga Međunarodna Hidro avio regata – Montadria, koja ima za cilj  promociju hidro avijacije, valorizaciju  zaboravljenih crnogorskih aerodroma, ali i promociju turizma, te ljepota Crne Gore , kao i promovisanje Avio klubova.

Organizatori ističu da su prošle godine, na prvoj regati, ispisane nove stranice  Crnogorske hidroavijacije i po prvi put u istoriji  realizovano je slijetanje vazduhoplova na Pivsko, Šasko i Plavsko jezero.

Prvi dan ovogodišnje druge Međunarodne Hidro Avio Regate – Montadria, posvećen je herojima Boke Kotorske. Planirane aktivnosti toga dana biće realizovane u Porto- Montenegru.

Drugi dan regate, posvećen je crnogorskim aerodromima, kako onim koji su u finkciji, tako i onima zaboravljenima. Planirane aktivnosti biće realizovane na Aerodromu Dolac u Beranama.

Treći dan, posvećen je promociji turističkih potencijala i ljepotama Crne Gore. Toga dana planirane su aktivnosti u Plavu, Ulcinju i na Skadarskom jezeru.

Druga Međunarodna Hidro Avio Regata – Montadria, pružiće svim zainteresovanim posjetiocima priliku da se upoznaju sa hidroavijaciom i njenom istorijom i razvojem, a biće u prilici i da vide brojne vazduhoplove iz 12 zemalja Evrope.

Izvor:CG News

Najčitanije

rsojevka