16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Video: Superjahta vrijedna milione izgorela i završila na dnu marine

jahta-pozar

Superjahta imena Rezvendous, privezana u britanskoj marini Princess Pier, potonula je nakon što je na njoj izbio požar, piše BBC, a prenosi Jutarnji.hr.

Vatra je u subotu oko podneva zahvatila plovilo dugo 26 metara, čija se vrijednost procjenjuje na oko 6 milijuna funti, a koje se nalazilo na vezu u Torquayu u Devonu. Na mjesto događaja ubrzo je došla policija.

Očevici su kazali kako su čuli eksploziju, a nakon toga vidjeli i visoki stup crnog dima. U požaru nema ozlijeđenih, kazala je policija.

Na požarište su poslane hitne službe, a policija je evakuirala obližnje ceste i plaže. Brod koji se odvojio od privezišta osigurali su vatrogasci prije nego je potonuo.

Agencija za zaštitu okoliša kaže kako je na brodu bilo oko devet tona dizelskog goriva.

Policija je okolnom stanovništvu sugerirala da zatvore vrata i prozore kuća zbog ‘visoke razine dima i para’. Uzrok izbijanja vatre još se istražuje.

Očevidac Joseph Barlow kazao je da je čuo glasnu buku i vidio vatru dok je šetao obližnjom plažom. – Iz pravca marine sam čuo nešto poput pucnja, nakon čega se pojavio crni dim, kazao je.

Nakon toga je, kaže, vidio vatru kako suklja iz marine. Ubrzo su stigli vatrogasci i osigurali područje.

Agencija za zaštitu okoliša jer na Twitteru kazala kako je sad sav fokus na sprečavanju širenja onečišćenja.

Dodali su kako će akciju čišćenja voditi upravitelji marine, dok će agencija pomoći ‘savjetima u vezi kvalitete vode na obližnjem kupalištu’.

Najčitanije