4 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna manifestacija Noć muzeja u Tivtu

Međunarodna manifestacija “Noć muzeja”  obilježena je u subotu u JU Muzeji & Galerije Tivat otvaranjem sedam posebnih izložbi u galeriji i muzejskim prostorima srednjevjekovnog kompleksa ljetnjikovca Buća-Luković.

U ime domaćina i organzatora manifestacije brojne posjetioce pozdravila je direktorica Jelena Bujišić koja se posebno zahvalila kolegama sardnicima koji su uložili znanje i trud kako bi organizovali događaj.

U prigodnom muzičkom programu nastupili su klapa Bellezza iz Tivta, mažoretke „Modest“ i KUD „Boka“.

U sklopu izložbenog prostora etnografske zbirke mogu se pogledati dvije muzejske izložbe: „Stilski namještaj u Boki Kotorskoj XIX vijeka” i „Tradicionalni odjevni i ukrasni predmeti sa područja Dobrote”.

Noć muzeja 2018.

U galerijskom prostoru na dva nivoa izloženi radovi najreprezentativnijeg slikara Tivta Antona Peana. Izložba nosi naziv „Boka u likovnom stvaralaštvu Antona Peana”, koja obuhvata radove iz različitog perioda njegovog stvaralaštva.

Noć muzeja 2018.

U kapelici Svetog Mihovila prestavljena je izložba pod nazivom „Sv. Antun zaštitnik Tivta”, dok je u kuli postavljena izložba „Kulturno nasljeđe Polimlja”.

Noć muzeja 2018.

U atrijumu kompleksa Buća postavljene su dvije izložbe u prostoru, „Amfore” i „Ostaci kolonade kompleksa Buća-Luković”.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije