24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Megajahti “Bombay” 4.000 eura kazne zbog ispuštanja fekalija u more

Yahta Bombay – foto Manuel Perez – Marine Traffic. com

Megajahti “Bombay” koja je 3. septembra oko 11 sati prouzrokovala ekološki incident u Tivatskom zalivu kada je taj brod u more ispumpao sadržaj crnih (fekalnih) tankova, izrečena je kazna od 4.000 eura.Prema nezvaničnim informacijama iz Lučke kapetanije Kotor inspektor sigurnosti plovidbe završio inspekcijski nadzor, a utvrđena je odgovornost kapetana koji je prihvatio izrečenu kaznu.

Posada megajahte koja plovi pod zastavom Malte, bila je usidrena na nepunu milju sjeverno od ostrva Sveti Marko, a ispuštanje kanalizacionih voda je obavljeno uprkos činjenici da su u akvatorijumu oko tog plovila bile usidrene još neke jahte, a okolo je plovilo više malih barki za sport i rekreaciju.

Kako su prenijeli mediji, ljudi sa njih svjedoliči su ispumpavanju fekalnih voda sa “Bombaya” u more, ogromnoj prljavštini koja se ubrzo pojavila na površini mora i nesnosnom smradu koji je obavio avaj dio akvatorijuma.

O incidentu koji je izazvala jahta “Bombay” obaviještena je Inspekcija sigurnosti plovidbe u Kotoru i Uprava pomorske sugurnosti i upravljanja lukama.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije