23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari kod ministra Laloševića, postignuti rezultati Dukića, Markovića i Golubovića služe na ponos

Prijem za jedriličare foto Vlada CG

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas rukovodstvo i naše istaknute takmičare Jedriličarskog saveza Crne Gore.

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u jedrenju za olimpijske klase u Holandiji, Crnu Goru su predstavljali Milivoj Dukić i Ilija Marković, koji su se borili za olimpijsku vizu za Pariz.

Crnogorski jedriličar Nikola Golubović stigao je do srebrne medalje u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u klasi ILCA 6 za seniore i juniore.

Ministar Lalošević izrazio je zadovoljstvo zbog njihove posjete i dodao da je ponosan na postignute rezultate, te da su ti mladi ljudi sa svojim trenerima pokazali da sportisti iz male Crne Gore mogu doći do velikih svjetskih takmičenja.

“U novom Zakonu o sportu, koji će se uskoro naći pred Vladom, pokušaćemo da izdejstvujemo princip da sportista koji učestvuje tri, ili više, puta na Olimpijadi dobije nacionalnu penziju. To je velika stvar za sadašnje i buduće sportiste. Takođe, ideja koja je naišla na pozitivne reakcije jeste da jedriličari Jedriličarskog saveza budu zaposleni u našoj Mornarici. Kao što je slučaj u svim zemljama Evropske Unije. Ostaje nam da vidimo da li ćemo tu ideju moći realizovati”, kazao je ministar Lalošević na sastanku.

Direktor direktorata za sport u Ministarstvu Zoran Jojić kazao je postignuti rezultati Dukića, Markovića i Golubovića služe na ponos svojoj zemlji i da je siguran da će i ubuduće ići uzlaznom putanjom.

“Vaša podrška nam puno znači. Moram istaći da praksa koju sada imamo u našem odnosu sa ministrom i menadžmentom Ministarstva ranije nije postojala. Rezultati koje postižemo su dijelom i vaši. Trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način ”, kazao je Dukić ministru Laloševiću.

Naše jedriličare očekuje Svjetsko prvenstvo u Australiji, Evropsko prvenstvo, i, nadamo se, Olimpijada u Parizu, tokom naredne godine.

Najčitanije