22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Meljine – na drugom Salonu vina 25 izlagača iz regiona, Italije i Francuske

Na drugom salonu vina, koji se održava u Meljinama, predstavilo se 25 izlagača iz regiona, Italije i Francuske sa oko 160 različitih etiketa vina i tridesetak vrsta rakija, a takvi događaji doprinose bogatijoj ugostilteljskoj ponudi i razvoju vinske kulture u Crnoj Gori.

To je saopšteno na drugom salonu vina, koji je organizovala Compania De Vinos Montenegro u Hotelu Lazure, u okviru programa 51. Praznika mimoze.

Direktor Companie de Vinos Montenegro, Željko Uljarević, kazao je da ove godine na salonu vina izlažu svoje proizvode svi prozvođači sa kojima radi Compania De Vinos Montenegro.

„Imamo 25 štandova, od toga je osam vinarija iz Srbije, tri vinarije iz Crne Gore, četiri vinarije iz Hrvatske, sa sjevera i juga Italije pet vinarija, Francuske. Imamo tu i Španiju, Portugal i premijum rakije. Na salonu vina će moći da se degustira oko 150, 160 različitih etiketa vina i tridesetak vrsta rakija“, rekao je Uljarević.

On je ocijenio da događaji, kao što je salon vina, doprinose vinskoj kulturi u Crnoj Gori.

„Danas, u svakom malo boljem restoranu, u ponudi imaju vina na čašu. To je dovoljan dokaz koliko ta vinska kultura napreduje. Intenzivno se Crna Gora razvija kako u turizmu, tako i u vinskoj kulturi“, naveo je Uljarević.

On je pojasnio da je Salon vina sajam namjenskog tipa, navodeći da su na taj događaj većinom pozvali ugostitelje sa kojima sarađuje Compania De Vinos Montenegro, kako bi im na jednom mjestu prezentovali sve što radi.

„Za sajam mogu da se prodaju karte i to radi hotel, a mi smo karte većinski našim partnerima podijelili“, rekao je Uljarević.

On je kazao da od noviteta na sajmu izdvaja francusku kuću Louis Latour, kao i osam novih vinskih kuća koje su ove godine predstavili na sajmu tržištu Crne Gore.

Uljarević je kazao da se ove godine salon održava dva dana jer je, kako je naveo, nekad nemoguće da ugostitelji dođu u istom danu.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Nikola Samardžić, rekao je da je Salon vina od velikog značaja za tu Opštinu kad je u pitanju gastro ponuda, kao i turistička ponuda uopšte, „pogotovo jer se dešava u toku Praznika mimoze“.

„Na desetine ovakvih manifestacija se održalo ove godine, a ovo je jedna od ljepše organizovanih manifestacija. Početak je Praznika mimoze. Još uvijek su tu gosti koji su došli na otvaranje Praznika. Vjerujem da će veliki broj njih posjetiti i salon vina“, naveo je Samardžić.

Izvor:PR Centar

Najčitanije