20 C
Kotor

Slušaj online radio

Milanu Miliću “Ulov godine 2017”

Ulov godine – Milan Milić

Strucni žiri tivatske kompanije “Una” koja organizuje nagradnu igru za sportske ribolovce na  Crnogorskom primorju “Ulov mjeseca – Ulov godine”, nakon 12 mjesečnih kola, dodijelio je titulu “Ulov godine” za 2017. Milanu Miliću.

Laureat je prošle godine kod Ulcinja ulovio grdobinu težine 35,5 kilograma. &Grdobina mrkulja& kako piše u knjigama o ribljim vrstama,  navodno narasta do 40kg.

Ova moja je bila od 35.5kg. Što se tiče Ulcinja niko nije ulovio veću. Prilikom vađenja iz mora mislio sam da sam ulovio neko drvo-panj… Kad je dospjela u čamac nisam mogao vjerovati da uopšte postoji tolika. Digao sam je sa 35 metara dubine, sa muljevitog dna u ookolini ostrva Stari Ulcinj (na međi sa opštinom Bar).  Dužina grdobine je bila 140 centimetara.  Na lokalnom portalu neko je objavio priču o ulovljenom čudovištu. Mnogi građani su se slikali  sa njom, bila je prava atrakcija”- ispričao je Milić o svom zaista neuobilajenom ulovu.

Njemu je “Una” koja se bavi proizvidnjom i  prometom ribomaterijala i opreme za more, uz diplomu za osvojeno prvo mjesto, uručila i nagradni vaučer od 150 eura koji može iskoristiti u njenim prodajnim objektima.

Drugs mjesto

Drugo mjesto za “Ulov godine 2017” i vaučer u iznosu od 100 eura osvojio je Božidar Grivić iz Budve, sa ulovljenom kernjom od 25 kilograma.

Kernja je ulovljena krajem septembra prošle godine, tehnikom podvodnog ribolova na Platamunima.

Treće mjesto

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura osvojio je Goran Kovačević  sa ulovljenim kanjcem od 450 grama. Kanjac je uhvaćen krajem marta na u akvatorijumu oko rta Veslo, a njeska je bila svježa sardela. Do sada najveći zabilježeni primjerak kanjca bio je težak 420 grama.

“Unina” nagradna igra  “Ulov mjeseca-Ulov go dine”se nastavlja i u 2018.

Najčitanije