17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulov godine 2023. – Zubatac 8.1 kg

Ulov godine2023-Petar-Jovicevic-zubatac8.1kg

Našu nagradnu igru “Ulov mjeseca – ulov godine” priveli smo kraju za 2023 godinu, odabrali smo tri dobitnika za ULOV GODINE 2023. saopštone je iz kompanije UNA.

Prvo mjesto i vaučer u iznosu od 150 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Petar Jovićević sa ulovljenim zubacem 8.1kg

Petar je zubaca ulovio na nesvakidašnji način i ostvario pravi podvig!

Zubatac je zagrizao malu udicu, ukrašenu đinđuvama i percetom, namjenjenu širunima i skušama.

Riba je ulovljena na udaljenosti od oko 4 milje od Bara na dubini od oko 70m.

„Bili smo na jednoj daljoj poziciji, tražili smo skuše ili širune. Na sonaru se prikazalo jato ribe i odmah sam spustio sabiki (niz od nekoliko malih udica, koje su ‘ukrašene’ da imitiraju račiće ili mlađ ribe).

Čim je sistem stigao do dna povukao sam na gore, ali se, kako se meni učinilo, zaglavio u pijesak. E taj pijesak je odjednom počeo da vuče.

Riba je krenula da munjevito izvlači strunu sa mašinice, pa smo odmah shvatili da se radi o kapitalcu.”

Oprema koja je korištena za ulov je sabiki niz najlon debljine 0.45mm. Osnova struna je bila debljine 0.18mm. Štap kojim je riba upecana je Sea Master 7’FT 2/6LB, a mašinica Penn.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 100 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je sa ulovljenom hamom od 26,5 kg.

Ulov mjeseca_maj 2023. Ulov mjeseca_maj 2023. Boško Grivić

Boško je hamu ulovio puškom na “čeku”, na 16 metara dubine u blizini Petrovca. U prvi mah je, kako kaže, pomislio da mu se približava veliki gof.

Kada je riba došla u domet, Boško je iskoristio pogodan ugao i povukao obarač, a tada je već bilo jasno da se radi o hami, rijetkoj vrsti u našim vodama.

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru osvojio je Dalibor Lečić sa ulovljenom tunom od 85 kg.

Trece mjesto 2023-DaliborLecic-tuna85 kg

Tuna je uhvaćena troling tehnikom na mrtvu kublu, u ranim jutarnjim časovima na ušću rijeke Bojane. Borba je trajala oko 25 minuta, a od opreme korišteni su štap Shimano TLD 50-80, mašinica Shimano Tiagra 50w, te struna Daiwa J-Braid 143lb.

Nagradna igra “Ulov mjeseca – ulov godine” se nastavlja i u 2024 godini.

Prijavite se i osvojite nagrade, poručuju iz kompanije UNA.

Najčitanije