17 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministar Radulović sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca

Ministar Radulović sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović razgovarao je sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca Crne Gore, kao najbrojnijom i najznačajnijom NVO u ovom sektoru, koja okuplja više od 500 pomoraca.

Predstavnici Unije iskazali su očekivanja koja imaju od crnogorske pomorske administracije, posebno u dijelu otklanjanja određenih nedostataka utvrđenih nakon EMSA inspekcije.

Takođe, podsjetili su na značaj digitalizacije u Lučkim kapetanijama, kako bi se i administraciji i pomorcima olakšala komunikacija i saradnja, odnosno da bi se pojednostavili predmetni postupci.

Sagovornici su se usaglasil da je u dalje procese neophodno uključiti i Ministarstvo prosvjete, te će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva inicirati, u najkraćem roku, zajednički sastanak sa kolegama nadležnim za prosvjetu.

Ministar Radulović je upoznao sagovornike da je počela procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapredjenje radno-pravnog statusa pomoraca.

Ministar je istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Unijom pomoraca, te izrazio očekivanje da se dobra saradnja nastavi i u narednom periodu.

Najčitanije