30 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministarstvo odbrane: Osujećen i spriječen skandalozan plan zloupotrebe “Jadrana”

Jadan foto Boka News

Ministarstvo odbrane (MO) i ministar Predrag Bošković izrazili su čestitke i zahvalnost pripadnicima Obavještajno-bezbjednosnog direktorata i pripadnicima vojne policije “na izuzetno obavljenom zadatku”, nakon što je na brodu “Jadran” zaplijenjeno više desetina kilograma kokaina.

“Naši pripadnici osujetili su i spriječili skandalozni i nečuveni plan zloupotrebe Školskog broda “Jadran” od strane kriminalnih grupa. Ova namjera još je skandaloznija imajući u vidu da je brod za njihove kriminalne radnje trebalo iskoristiti u vrijeme redovne godišnje školske obuke studenata Pomorskog fakulteta u Kotoru”, saopšeno je iz Ministarstva.

“Uvjereni smo da će Specijalno državno tužilaštvo i policija do kraja ispitati okolnosti pod kojima je došlo do ovog sramnog čina, a vinovnike privesti pravdi. Izražavamo žaljenje zbog neprijatnosti koju su juče imali studenti i profesori Pomorskog fakulteta, kao i posada “Jadrana”. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore neće dozvoliti ovakvo kaljanje ugleda najsvjetlijeg simbola naše Mornarice”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će Ministarstvo odbrane učiniti sve da još jače i jedinstvenije čuvaju ugled Vojske Crne Gore.

Najčitanije