15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mišković pregradio lokalni put u Rosama

ROSE

Stanovnici naselja Rose u hercegnovskoj Opštini od subote ne mogu da koriste lokalni pješački put kako bi došli do svojih kuća i plaže, jer ga je, kako tvrde, investitor pregradio.

Mještani su kazali agenciji Mina-business da je supruga biznismena Miroslava Miškovića, Ljiljana Mišković, koja gradi privatni objekat u dijelu naselja Male Rose, postavila ogradu sa kapijom na sredini puta i zaključala.

“Na ovaj način, stanovnici Rosa, kao i susjednih naselja nemaju mogućnost prolaska putem kojim su se od davnina služili. Ovaj put prolazi pored kuća, crkve Svete Trojice i arheološkog nalazišta, i izlazi na jedinu pješčanu plažu u Rosama, tako da i turisti više nemaju mogućnost dolaska do ovog javnog dobra”, kazali su stanovnici Rosa.

Oni su rekli da su sa problemom nemogućnosti prolaska tim putem odmah upoznali Komunalnu policiju u Herceg Novom.

Mišković pregradio lokalni put u Rosama

“Nažalost, već evo nekoliko dana niko od nadležnih inspektora se nije pojavio kako bi riješio nastalu situaciju obavezivanjem investitora da omogući prolazak putem. Trenutno, stanovnici se snalaze kako znaju i umiju, obilaznom i neuslovnom stazom pored mora, preko oštrih stijena i kamenja koje predstavljaju opasnost za kretanje svih, a posebno djece i starijih osoba”, rekli su mještani.

Oni su podsjetili da to nije prvi put da taj investitor ugrožava prava stanovnika Rosa da mogu doći do svojih kuća i koristiti javna dobra. I prošle godine je gradio kameni zid oko objekta do stijena u moru i time u potpunosti onemogućio korišćenje puta plažom u Malim Rosama, kao i korišćenje ribarske poste.

“Tek nakon mnogobrojnih obraćanja i reakcije stanovnika Rosa i ribara, izgrađena je uska staza širine 90 centimetara za kretanje pored zida”, dodali su mještani.

Najčitanije