16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotary klub Kotor donirao kolposkop Domu zdravlja Tivat

Rotary klub Kotor donirao kolposkop Domu zdravlja Tivat

Rotary klub Kotor donirao je u utorak 4. juna Domu zdravlja Tivat kolposkopski aparat, za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, sa pratećom opremom. Aparat je kupljen zahvaljujući donacijama ostvarenim tokom „Bala pod maskama“ održanog u februaru ove godine, kada je prodajom ulaznica, maski i lutrije za ovu namjenu prikupljeno 7.790 eura.

Predsjednik Rotary kluba Kotor Rajko Čavor podsjetio je da su se ovoj, inače dugo pripremanoj akciji, odazvala brojna preduzeća, pojedinci i 120 zvanica.

„Ovaj aparat rađen je po specijalnoj narudžbi i danas je, na naše zadovoljstvo, stigao u prave ruke“, istakao je Čavor.

Donaciju je, u ime Doma zdravlja Tivat, primila doktorka Julija Samardžić, ginekolog u ovoj ustanovi.

Prema njenim riječima medicinski uređaji koji funkcionišu uz pomoć savremene tehnologije imaju izuzetno velik značaj, jer prije svega rad ljekara čini znatno jednostavnijim, a korist koju ima za pacijente je nemjerljiva.

Rotary klub Kotor donirao kolposkop Domu zdravlja Tivat

„U vremenu kanceroza otkrivanje lezija u vrijeme prije nego što one postanu klinički značajne i uklanjanje takvih promjena upravo će poslužiti jedan ovakav kolposkop koji omogućava memorisanje i upoređivanje starijih i novih nalaza, kao i praćenje stanja pacijenta“, naglasila je Samardžić zahvalivši na ovoj donaciji.

Rotary klub Kotor postoji dvije godine i za to vrijeme sproveo je niz humanitarnih akcija, a ovom prilikom najavljeno je da će praksu ovakvog organizovanja prikupljanja sredstava nastaviti i ubuduće.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije