21 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještani Kamenara dostavili fotografije o zagađenju mora uslijed incidenta na trajektu…

Mještani Kamenara dostavili su nam fotografije na kojima se jasno vidi nafta koja pluta po moru i koja je ostavila tragove na mulima i stijenama, nakon incidenta koji se dogodio u četvrtak kada je na trajektu „Grbalj“ prilikom ukrcaja šleper jednim od rezervoara zakačio rampu, probio ga uslijed čega je došlo do izlivanja nafte.

„Od Veriga do Svete Nedjelje sve plaže i mula bile su šarene i masne od goriva – nafte, kao što se i vidi na fotografijama, tako da nije tačna tvrdnja Pomorskog saobraćaja da se nijedna kap goriva nije prolila u more.

Zagađenje mora- foto čitalac Boka News-a

Dan nakon incidenta mješovita ekipa UPS i Mornarice VCG sa specijalnim plovilom EKO-1, plutajućom branom, skimerima i upijačima nastojali su pokupiti što veći dio zagađenja sa površine mora, međutim bili su dosta daleko od obale.

Valovi i morske struje zagađenje su donjeli na obalu, što bi mi rekli u kraj, o čemu svjedoče ove fotografije“ – kazao nam je mještanin Kamenara, (puno ime poznato redakciji).

Zagađenje mora- foto čitalac Boka News-a

Iz Pomorskog saobraćaja povodom ovog incidenta juče su saopštili:

„Podvlačimo da nijedna kap goriva nije dospjela u more! Uostalom to je potvrđeno i inspekcijskim nadzorom koji je izvršen vučenjem opreme za detektovanje naftnih mrlja po moru, koji je pokazao da nije došlo do zagađenja”.

„Ako koza laže, rog ne laže“ – poručio je naš čitalac.

Izvor:M.M.

Najčitanije