17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještani Lepetana ponovo blokirali Jadransku magistralu na sat vremena

Protest mještana Lepetana

Mještani Lepetana kod Tivta ponovno su danas u pet minuta prije 12 časova blokirali saobraćaj na Jadranskoj magistrali na lokalitetu Luka u Lepetanima.

Oni to rade već drugi put za redom iz protesra zbog toga što država već desetak godina ne donosi Detaljni urbanistički plan za to naselje čime je blokirana svaka mogućnost legalne gradnje na području Lepetana.

Protest mještana Lepetana

Mještani zbog toga ne mogu valorizovati svoja imanja, niti rješavati egzistencijalna pitanja poput gradnje novih kuća. Sa druge strane, zbog nepostojanja planske dokumentacije, i Opštini Tivat su “vezane ruke” pa lokalna uprava u Lepetanima ne može da gradi nikakvu novu infrastrukturu i javne objekte.

Protestno olupljanje nekoliko desetina mještana Lepetana i blokadu magistrale koje je trajalo sat vremena, obezbjeđivali su pripadnici policije, kao što je to bio slučaj i prošle sedmice kada je održan prvi njihov ovakav protest.

Mještane je podržao i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović (NO)koji je i sam došao na mjesto protesta.

Protest mještana Lepetana

On je poručio da i Opština Tivat apeluje na Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da pod hitno počne da rješava problem nedostatka DUP-a za Lepetane jer nedostatak planske dokumentacije ugrožava prava mještana i spriječava normalan razvoj tog dijela Tivta.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije