20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mještanin Bigove blokirao put koji vodi to turističkog kompleksa

Lazarević automobilom blokirao put – foto I. Komnenić -Pobjeda

Lazarević: Skloniću se kad mi Opština isplati 1,5 miliona



Mještanin Bigove Marko Lazarević postavio je barikadu na saobraćajnici koja je u izgradnji, a koja prolazi preko njegove parcele jer ga Opština Kotor nije isplatila za eksproprisano zemljište.

Osim te parcele preko koje je izgrađen put u okviru projekta izgradnje luksuznog turističkog kompleksa Bigova Bay, Lazareviću je eksproprisano još nekoliko parcela ukupne površine dvije do tri hiljade kvadrata, a iznos koji poražuje sa troškovima i kamatom je oko 1,5 miliona eura.

PORUKE

Lazarević je parkirao automobil – popriječio na putu i ne dozvoljava izvođaču radova firmi JU Briv da izvodi radove, tj. presvlačenje asfalta. On je juče Pobjedi kazao da će istrajati u svojoj namjeri – ostaće na tom mjestu dok ga Opština ne isplati, a ukoliko neko pokuša da „paukom“ ukloni njegov automobil ili njega, kaže da će dići u vazduh i sebe i auto.

– Ukoliko dođe „pauk“ da mi digne auto ili da ga ošteti i ja i moje auto idemo u vazduh. To javno svima poručujem. Parkirao sam svoje auto na moju parcelu. U slučaju da krenu silom na mene ja i moje auto idemo u vazduh. Od toga me neće odvratit niko, ni porodica ni niko na ovom svijetu. Nikoga neću dirati, vrijeđati, a dozvoliti na mene neko da stavi ruke, neću – kazao je Lazarević kojeg smo zatekli kako sjedi na stolici pored auta.

Na automobilu je ispisao poruke: „Dosta je bilo prevare, to je moja đedovina, imovinu nijesam prodao“, „Plati pa radi, boriću se za svoje do smrti“.

Lazarević objašnjava da je automobil popriječio na svojoj parceli.

Lazarević automobilom blokirao put – foto I. Komnenić -Pobjeda

– U toku je sudski spor, što znači da se radovi moraju zaustaviti sve dok se ja ne isplatim i svojim potpisom dam saglasnost i dok mi se ne uplate pare na račun. Oni su ušli na moj posjed sa mašinama na pokvaren način – tvrdi Lazarević.

On kaže da je dva puta bio na razgovor od predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

– Rekao sam mu։ “Predsjedniče, ovo se mora završiti jer će doći do velikog đavola. Ja vam neću više dozvoliti da uđete na moju parcelu“ – kaže Lazarević.

PONUDA

Dodaje da je imao ponudu Opštine da mu isplate samo glavnicu, bez troškova i kamate, na šta nije pristao.

– Sud je presudio u moju korist, oni su uložili žalbu Višem sudu na tu presudu, i sad čekamo odluku. Opština me ucijenila, ponudili mi da će mi isplatiti glavnicu, a kamatu i troškove da im oprostim. To sam odbio, ja sam na sud dobio taj spor i pristajem samo na ono što je sud presudio – kaže Lazarević.

Objašnjava da je izgradnjom saobraćajnice njegova katastarska parcela 421 usitnjena na šest manjih i obezvrijeđena kako mu se ne bi isplatila kat parcela 421/2 površine 706 kvadrata, te da spor oko naknade za ekspropisanu zemlju traje previše dugo jer je Opština to dozvolila, a da firma Bigova Bay manipuliše sa Opštinom Kotor, ali i drugim državnim organima zarad svog interesa.

Pobjeda je na ovu temu uputila pitanja Opštini Kotor.

Projekat Bigova Bay vrijedan 400 miliona eura se realizuje na području rta Trašte, katastarska opština Glavatičići. Planiran je turistički rizort mješovite namjene koji će uključivati hotel, restorane, vile i druge stambene, komercijalne i zabavne komponente. Predviđen kapacitet izgradnje na dijelu poluostrva koji je u posjedu Bigove Bay je veći od 105.000 kvadratnih metara bruto građevinske površine. Imaće najmanje jedan hotel sa pet zvjezdica i vrhunsku rezidencijalnu komponentu.

/Ivana Komnenić/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije