20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za četvorostrukog olimpijca Dukića: Uspjeh za poštovanje, podrška za dalji rad

Prijem za Dukića

Predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić sa saradnicima primio je danas najboljeg crnogorskog jedriličara, Novljanina Milivoja Dukića i predsjednika Crnogorskog jedriličarskog saveza, Predraga Vukčevića i tom prilikom čestitao na izborenoj normi za Olimpijske igre ovog ljeta u Parizu.

Dukić je četvorostruki olimpijac u jedrenju i prvi među crnogosrkim sportistima koji je osigurao put u Francusku, a to predstavlja vrhunski rezultat na ponos Herceg-Novog i Crne Gore, kazao je predsjednik Katić.

„Svi moramo da „skinemo kapu” za rezultate koje je Milivoj do sada postigao prije svega svojim trudom, zalaganjem, ličnom upornošću i na taj način izborio prvu vizu za Olimpijske igre u Francuskoj. Zaista smo ponosni na rezultate koje postiže godinama, a nadamo se da će se sa Olimpijade vratiti sa još većim uspjehom. Za poštovanje je sve što je uradio i kako sada radi, sa puno entuzijazma”, kazao je predsjednik Katić.

Sportisti ovakvog ranga moraju imati jasnu podršku države i svih nadležnih institucija, dodao je Katić.

Dukić i Katić

„Sigurno je da država i Olimpijski komitet moraju da obezbijede bolje uslove sportistima, da imaju kvalitetniji i bolji plan, kako oni ne bi bili prepušteni sami sebi. To je važno i za budućnost cijelog sporta. Kada je riječ o Opštini Herceg-Novi, i do sada smo bili podrška i Milivoju i JK Jugole Grakalić, u okviru svojih mogućnosti, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bismo Milivoju dali dodatni vjetar u leđa”, kazao je Katić.

Dukić je zahvalio na ukazanom razumjevanju i povjerenju tokom svih ovih godina i dodao da je uvijek spreman da to opravda dobrim rezultatima, ali i promocijom svog Herceg-Novog u svijetu.

„Nadam se da smo ostvarenom olimpijskom normom za Igre u Parizu, makar na jedna način doprinijeli da grad opravda titulu Evropskog grada sporta, a ostajem na raspolaganju da promovišem svoj grad i na tom polju. Zahvaljujem na povjerenju i razmijevanju koje nam ukazujete i nadam se da ću to opravdati dobrim rezultatima tokom cijele sezone i da će sve dobiti pravi epilog na OI ovog ljeta”, kazao je Dukić.

Prijemu su prisustvovali i potredsjednik Opštine, Mirko Mustur i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Mitar Kisjelica.

Najčitanije