26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog učili o poslovnoj komunikaciji

Mladi – foto Bauo

U organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru proteklog vikenda realizovane su dvodnevne obuke „Poslovna komunikacija“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog.

Obuka je imala za cilj da kod polaznika unaprijedi vještinu komunikacije i emocionalne inteligencije kako bi se poboljšala efikasnost i uspješnost u poslovnom svijetu, često prepunom raznih stresnih izazova. Tokom obuke se učilo o tome kako bolje razumjeti sebe i druge, kako dodatno razvjati empatiju i stvarati zdrave odnose na radnom mjestu. Takođe, obuka je nudila znanja i vještine o tehnikama konstruktivne komunikacije, rješavanja konflikata i upravljanja stresom u poslovnom okruženju, kao i o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, kojima uvijek, svjesno ili ne, ostavljamo određeni utisak na ljude oko sebe.

Obuku je vodila Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

Obuka, kao i projekat u cjelosti, bili su namijenjeni prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog.

Podsjećamo, u pitanju je deseta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje se realizuju krajem 2023. i početkom 2024. godine u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o samom projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Najčitanije