25.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladi iz Budve, Kotora i Herceg Novog učili o PR i marketingu u kulturi

NVO Bauo

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru realizovalo je dvodnevnu obuku „PR & marketing“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog tokom ovog vikenda u Budvi (27. i 28. januar).

Obuka je bila posvećena odnosima s javnošću (PR), marketingu i promociji projekata i događaja iz kulture, što je tematika izuzetno važna za sve nas, jer živimo u svijetu gdje je informacija postala ključan alat, resurs, ali i oružje. Stoga, mladi u kulturi su na vrijeme naučili osnove medijske pismenosti, oglašavanja i predstavljanja u javnosti putem svih vidova komunikacija, kako tradicionalnih, poput štampe, TV i radija, tako i onih najsavremenijih (internet, društvene mreže i slično).

Trener s kojim su učesnici/ce radili bio je Nikola Bada Radonjić, vizuelni i multimedijalni umjetnik, producent i ekspert za kulturne politike i medije s bogatim iskustvom saradnje na domaćoj i međunarodnoj kulturno-umjetničkoj sceni, kreativni direktor DAA Montenegro d.o.o. iz Podgorice.

Obuka, kao i projekat u cjelosti, bili su namijenjeni prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog.

Podsjećamo, u pitanju je osma od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje se realizuju krajem 2023. i početkom 2024. godine u Budvi.

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije