10 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladom jedriličaru “Delfina” zlato na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

Nikola Golubović

Nikola Golubović, jedriličar JK Delfin iz Tivta, osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 21 godine u olimpijskoj klasi ILCA 7 na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom od petka 17. do nedelje 19. februara u organizaciji JK Mornar u Splitu. Ilija Marković je 19. u generalnom plasmanu.

Golubović i Marković su još jednom potvrdili da poseduju ogroman potencijal, a do novog velikog uspega, stigli su pod komandom selektora Ilka Klakora.

Uspjeh dobija na težini ako se naglasi da su se Marković i Golubović na regatnom polju borili sa asovima kakvi su Tonči Stipanović, Pavlos Kontides, Filip Jurišić, braća Vadnai.

Mladi jedriličari u klasi Optimist i ILCA4 su istovremeno briljirali na regati Kup Mimoze u Herceg Novom odakle su se vratili sa osam trofeja. U klasi ILCA4 Pavle Musić je osvojio zlato, Petar Klakor bronzu. U klasi ILCA4 u konkurenciji djevojaka Nikolina Klakor je osvojila zlato. U klasi Optimist u generalnoj konkurenciji je pobjednik Delfinov jedriličar  Andrei Ashnin. Andrei je pobjednik i u konkurenciji do 12 godina. Barbara Kubiček je osvojila bronzu generalno i zlato u konkurenciji djevojčica. Bronzu u klasi Optimist u koknkurenciji djevojcica za Delfin je osvojila Julija Kabanova.

Jedriličari u klasi ILCA narednog vikenda se takmiče na regati Velika nagrada Mornara u Splitu.

Najčitanije