16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Molitvom 1212. put odana počast Svetom Tripunu

Sveti Tripun, zaštitnik biskupije i grada Kotora, proslavljen je u srijedu 1212. put, dostojanstveno, u miru i skladu s epidemiološkim mjerama.

Centralno misno slavlje predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Vjernike je pozdravio Apostolski nuncij Luigi Pezzuto, a posebno zanimanje izazvalo je prvo obraćanje vjernicima novoimenovanog kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje koji je ovom prilikom najavio svoje službeno ređenje i preuzimanje biskupije 7. aprila u Kotoru.

Mons. Ivan Štironja – Proslava Svetog Tripuna 2021. – foto Boka News

„Radostan sam i sretan što sa ovog mjesta mogu poslati čestitke i pozdrave svim žiteljima Kotorske biskupije, koji slave Svetog Tripuna, sveca nepodijeljene crkve kojeg podjednako slavi Istok i Zapad. Da moćna Božija ruka zaustavi ovo zlo korona virusa, sjetimo se naših bolesnika kao i lječničkog i bolničkog osoblja kao i svih žrtava koronaviruasa“, poručio je mons. Ivan Štironja.

Zbog epidemioloških mjera ove godine izostati će uobičajena Vanjska proslava na prvu nedjelju nakon 3. februara, Kolo Svetog Tripuna i procesija ulicama grada s relikvijama.

Više fotografija na našoj Facebook strani.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije