20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Više od 400 mladih iz Herceg Novog koristi pogodnosti Evropske omladinske kartice

HN maladi kartica – 2021

Opština Heceg Novi i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje pozivaju sve mlade sugrađane dobi od 13 do 29 godina da preuzmu svoju Evropsku omladinsku karticu (EYCA), koja im je besplatno dostupna.  Do sada je više od 400 Novljanki i Novljana dobilo svoju EYCA karticu sa motivima grada, i oni na dnevnom nivou koriste sve njene benefite.

Iz Sekretarijata ističu da kartica nudi veliki broj pogodnosti u kompanijama i prodajnim objektima u Herceg Novom, te podstiču mlade da iskoriste ove mogućnosti.

Najkorišćeniji EYCA popusti su: Crnogorski Telekom, Sport Vision, Tehno Plus, Obuća Minja, Monte Parts, Božur, Nova knjiga, Bar Kod, Foto Boni, Cineplexx, Hard Rock itd.

Najkorišćeniji CashBack benefiti su: Aroma marketi, INA Crna Gora, HD Laković, Castellana, Tea Medica, Kuća Hemije, Kidsland, Meditas, Dama, OVS, Paradiso, Tenero Fashion, Apoteke Maxima, Antony Morato, Nike Shop itd.

”Posebna briga o djeci i mladima se, pored kreiranja okvira za djelovanje, ogleda kroz brojne aktivnosti i projekte. Učešće u projektu Evropske omladinska kartice je još jedan korak za mlade ljude u Herceg Novom, kako bi bili ohrabreni da postanu aktivni građani, agenti solidarnosti i nosioci pozitivnih promjena u svojim zajednicama”, kaže sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo.

Zainteresovani mladi ljudi svoju EYCA karticu mogu preuzeti svakog radnog dana u prostorijama Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, u zgradi Opštine Herceg Novi.

Evropska omladinska kartica omogućava korišćenje preko 200 popusta u Crnoj Gori i preko 70.000 popusta širom Evrope, ali i povraćaj novca kod svih CashBack World partnera u Crnoj Gori i širom svijeta. Sve kompanije koje omogućavaju popust ili povraćaj novca se nalaze na EYCA i CashBack World Crna Gora sajtovima.

Da biste koristili povraćaj novca putem skeniranja CashBack barkoda na poleđini EYCA kartice, neophodno je besplatno se registrovati na CashBack platformu i unijeti barkod koji se nalazi na EYCA kartici (CashBack povoljnosti na linku) ili isti proces uraditi preko CashBack mobilne aplikacije. Ukoliko koristite kartice, a nemate barkod, možete ga preuzeti u prostorijama Sekretarijata.

Projekat Evopska omladinska kartica realizuje se u partnerstvu nevladine organizacije Centar za omladinsku edukaciju i Uprave za sport i mlade, a uz podršku i aktivno učešće Opštine Herceg Novi koja je obezbijedila nabavku besplatnih EYCA kartica za mlade na teritoriji opštine.

Više informacija na: https://www.omladinskakartica.me/

Najčitanije