13 C
Kotor

Slušaj online radio

Morska voda na 80% lokacija odličnog kvaliteta

Boka Kotorska – Perast – foto Boka News

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 16. do 19. avgusta, pokazali su da je na 80% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,6% lokacija dobrog, dok je na 6,4% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta, saopšteno je iz Morskog dobra.

Rezultati, kako su kazali, potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

“U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno devet lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih sedam dok je na jednoj lokaciji ona bila dobrog, te takođe na jednoj lokaciji zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na devet lokacija voda bila odličnog, na pet lokacije dobrog i na jednoj zadovoljavajućeg kavliteta. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, a na 6 dobrog kvaliteta”, kazali su iz Morskog dobra.

Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 29 voda bila odličnog kvaliteta, na dvije dobrog, te na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

“U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog  kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 14 dok je na 4 ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 14 lokacija u opštini Bar, dok je na 1 lokaciji u ovom gradu ona bila dobrog kvaliteta”, kazali su iz Morskog dobra.

Najčitanije