13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro: Davanjem u zakup Muljanske rive namjera je da se uvede bolja organizacija korišćenja pristaništa

Muo riva foto Boka News

Činjenica da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore  raspisalo javni poziv za davanje u zakup objekta obalne infrastrukture – mjesnog pristaništa Muo, ni na koji način ne može ugroziti tradiciju korišćenja ovog pristaništa od strane lokalnog stanovništva.

Režim korišćenja Muljanske rive, kao i ostale pomorske infrastrukture, JP za upravljanje morskim dobrom propisuje kroz Kriterijume za određivanje visine naknade za komunalne vezove. Ipak,  vez za barke lokalnog stanovništva ostaje, kao i do sada, besplatan.

Davanjem u zakup Muljanske rive namjera je upravo da se uvede bolja organizacija korišćenja pristaništa kako za komunalne vezove, tako i za komercijalna plovila koja pristaju na Muo.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u predsezoni izvršilo kompletnu sanaciju pristaništa i za taj posao izdvojilo sredstva u iznosu od preko 31.000,00 eura. Namjera ovog preduzeća je bila da se osigura bezbjednost i funkcionalnost samog pristaništa, te da i dalje bude uređeno i lijepo mjesto okupljanja kao i do sada.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije