29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro: Predstavljen projekat uređenja kupališta Borići u Perastu

Sastanak u MD
Direktor Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić juče je u Budvi održao sastanak sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem i saradnicima. Sastanku su prisustvovali predstavnici MZ Perast i projektant arhitekstonskog studija “AiM” koji je prisutne upoznao o detaljima uređenja kupališta Borići u Perastu. Na sastanku je zaključeno da se nakon usaglašavanja svih institucija nastavi procedura realizaciie uređenja kupališta u Perastu.
Direktor Jelušić je informisao da će JP Morsko dobro u najskorijem roku objaviti Javni poziv za davanje u zakup lokacije – parkinga u Perastu sa ciljem uvođenja reda i postavljanja standarda.
Na predlog predsjednika Jokića, dogovoreno je da uz podršku Opštine Kotor JP Morsko dobro sprovede aktivnosti na uređenju prostora u zahvatu luke Risan, do realizacije DSL, Sektor 10.
Perast jun 2017. foto Boka News
Direktor Jelušić je upoznao predsjednika Jokića i njegove saradnike o projektima i aktivnostima koje JP Morsko dobro sprovodi na području opštine Kotor, prvenstveno realizacija projekta uređenja pješačke staze Risan- Perast na kojoj je prije mjesec dana cijelom dužinom postavljena javna rasvjeta. U toku je procedura sprovođenje postupka javne nabavke za realizaciju IV (završne) faze uređenja, odnosno popločavanja staze i postavljanje pratećih sadržaja, a završetak investicije očekuje se krajem godine.
Direktor je takođe je upoznao sa značajnim aktivnostima na pripremi ljetnje turističke sezone u opštini Kotor, odnosno sanacijama obalne infrastrukture koja je oštećena u nevremenu minulog proljeća. U cilju unaprijeđenja kupališnog turizma, JP Morsko dobro je, uz saglasnost Agencije za zaštitu prtirode i životne sredine, izvršilo prihranjivanje plaža na području Kotorsko- Risanskog zaliva.

Najčitanije