16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor – Prijem i nagrade za najbolje kotorske đake

Prijem i dodjela nagrada upriličeni su danas za dobitnike nagrade „Luča” u Palati Bizant, gdje su najbolje kotorske đake, njih 63-je, pozdravili predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i predsjednica gradske Skupštine Dragica Perović.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednici opštine Ljiljana Popović Moškov, Mišo Samardžić i Branko Nedović

„Današnji dan, iako vam se možda to u ovom trenutku ne čini tako, u mnogome opredjeljuje kako će vaši životi sutra izgledati. Vi iz osnovnih škola ćete se lako upisati u Gimnaziju koja je preduslov za buduće fakultetsko obrazovanje, a srednjoškolci će lakše birati fakultete i lakše ih upisivati, dok će oni koji se opredijele da poslije srednje škole počnu sa nekim poslom, lakše biti primljeni na te poslove. Kada počnete da ubirate plodove vašeg truda – vidjećete koji je značaj ovog vašeg uspjeha.

Prijem i nagrade Opština Kotor za Lučonoše

Iako trenutno živimo u vremenu u kojem se čini da biti dobar đak nije nešto što donosi rezultate, to je samo privremeno. Na kraju se oni ljudi koji vrijede i koji se trude, prepoznaju. Siguran sam da će se naš grad po vama prepoznavati gdje god odete, a mi ćemo vas čekati da se ovdje vratite i da zajednički činimo Kotor mnogo boljim mjestom za život” – poručio je gradonačelnik Vladimir Jokić.

On je najboljim kotorskim učenicima poručio da ne smiju zaboraviti kako se svaki trud isplati.

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović: Vjerujete sebi i svojim sposobnostima i neka vam to bude zvijezda vodilja…

Prijem i nagrade Opština Kotor za Lučonoše

 „Neka vam ovo bude samo jedna u nizu diploma koja će vam se tokom školovanja i tokom života dodjeljivati zbog vašeg rada. Vjerujete sebi i svojim sposobnostima i neka vam to bude zvijezda vodilja. Rad će vas činiti još boljim osobama, a vi ste to i do sada zalaganjem i trudom pokazivali” – poručila je, predsjednica SO Kotor Dragica Perović.

Opština Kotor je najbolje učenike nagradila knjigom i sa 100 eura.

Najčitanije