12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro traži naplatu 50 hiljada eura od Pomorskog saobraćaja

Foto – Pomorski saobraćaj

Morsko dobro traži naplatu 50 hiljada eura radi zakupa linije u Kamenarima i Lepetanima za period od jula 2020. godine do maja 2021.



Sutkinja Privrednog suda Radmila Perović donijela je juče rješenje po kome će ekonomski vještak Jovana Saičić biti angažovana da uradi vještačenje u sporu između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i privatne firme “Pomorski saobraćaj” po kojem državna firma traži naplatu 50 hiljada eura radi zakupa linije u Kamenarima i Lepetanima za period od jula 2020. godine do maja 2021.

Morsko dobro kao osnov za potraživanje novca navodi sklopljeni ugovor sa “Pomorskim saobraćajem”, kojim je definisano da mjesečna naknada za korišćenje trajektne linije Kamenari-Lepetane iznosi četiri odsto od ukupnog mjesečnog prihoda od prodatih karata za prevoz trajektom. Iz državne firme tvrde da privatnik u periodu od jula 2020. do maja 2021. godine nije poštovao taj ugovor.

Iz “Pomorskog saobraćaja” biznismena Dejana Bana, smatraju da je ta naknada trebalo da bude prepolovljena na osnovu mjera podrške iz jula 2020. godine, koje je tokom pandemije koronovirusa donijela Vlada Duška Markovića.

Punomoćnik Morskog dobra je na ročištu zatražio vještačenje ekonomsko finansijske struke i za taj posao predložio Saičić.

Advokat “Pomorskog saobraćaja” Marko Milošević kazao je da je saglasan sa predlogom i da se ne protivi vještačenju, ali da predlaže da se Saičić izjasni, da li je privatna kompanija platila naknadu od 50 odsto po računima, koji su predmet tužbe.

Sutkinja Perović je predlog usvojila dok će zadatak vještaka biti naknadno određen.

/M.K./

Izvor:Vijesti

Najčitanije