9 C
Kotor

Slušaj online radio

Raspisan tender za rekonstrukciju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, Nemila, Herceg Novi

Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Opštine Herceg Novi, raspisalo je tender za izradu tehničke dokumentacije za idejni projekat rekonstrukcije Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 22.800 eura.

Tenderom je obuhvaćen projekat rekonstrukcije postrojenja, hidrotehničkih i mašinskih instalacija, tehnološkog procesa kao i idejni projekta slabe i visoke struje, te SKADA aplikacija. Zinteresovani mogu poslati ponude do 21. novembra. Prema riječima Milana Zarića, direktora Društva, za učesnike na tenderu obavezan je obilazak postrojenja prije davanja ponuda.

– Svi problemi koje trenutno imamo ovdje, posebno sa emisijom neprijatnih mirisa, preuzeće kompanija koja bude izabrana na tenderu. Monitoring će trajati dbvije godone, a tokom tog procesa i neki od naših inženjera će se obučiti kako bi bio od pomoći upravniku postrojenja – objasnio je Zarić.

Kontrola i nadzor svega, kako je obećao biće domaća jer su, kako ističe, dosad stranci uzimali neopravdano mnogo novca.

– Imali smo konsultante Njemce koji bi došli tu, uzeli čak 200 000 eura i ništa nisu uradili. Toga više neće biti. Dužni smo da damo sve od sebe da zaštitimo projekat i da zaštitimo novac, koji treba da se ponovo da, da se postrojenje dovede do kraja, a hoće jer će se raditi kompletna rekonstrukcija – smatra Zarić.

On kaže da su prije dva dana predstavnici lokalne uprave već imali sastanak sa predstavnicima Mjesne zajednice Meljine, te da im je obećano da će do naredne turističke sezone radovi na postrojenju biti okončani i eliminisani neprijatni mirisi.

U Mjesnoj zajednici Meljine umjereni optimisti

Stanovnici Mjesne zajednice (MZ) Meljine na neugodne mirise iz postrojenja žale se od njegovre izgradnje. Predsjednik MZ Milan Berić kaže da im je sada iz lokalne uprave rečeno da će sve teći po ubrzanoj proceduri, te da će radovi trajati najdalje do juna naredne godine.

– Obećanja smo dobijali i ranije, zato smo insistirali da sastanku prisustvuje i predsjednik Opštine Stevan Katić. On je rekao da će biti izdvojena sredstva koliko god da bude potrebno. Do kraja novembra su obećali da će imati svu dokumentaciju. Ako tako ne bude moraćemo krenuti sa radikalnijim potezima, poput zbora građana, ali i blokada ulica- poručio je Berić.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije