26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

MSC Cruises privremeno pauzira krstarenja Mediteranom

MSC Musica u Kotoru foto Boka News

MSC Cruises je najavio da će privremeno obustaviti plovidbu broda MSC Grandiosa te odgoditi planirani početak plovidbe broda MSC Magnifica za 1. mjesec 2021. godine uslijed novouvedenih mjera koje je talijanska vlada predvidjela za božićno i novogodišnje razdoblje; prenosi UHPA.

Nove mjere uključuju stroga ograničenja kretanja ljudi u cijeloj zemlji koja značajno utiču na mogućnost budućih gostiju, talijanskih državljana kao i međunarodnih, za dolazak do ukrcajnih luka u Italiji.

Talijanska vlada je najavila da će gotovo u potpunosti ograničiti kretanje stanovnika ne samo između regija već i između gradova kao dio napora u borbi protiv pandemije. Ove mjere se odnose na sve talijanske državljane, a vrijedit će od 21.12.2020. do 06.01.2021. godine. To će također ograničiti mogućnost državljana drugih zemalja da putuju u i kroz Italiju.

Zbog nove odredbe otkazana su tri planirana krstarenja broda MSC Grandiosa i tri krstarenja broda MSC Magnifica.

MSC Grandiosa će privremeno pauzirati svoj trenutni program 7-noćnih krstarenja iz Genove počevši od 20.12.2020. Brod će potom nastaviti s redovnom plovidbom zapadnim Mediteranom 10.01.2021., također s polaskom iz Genove.

MSC Magnifica je trebala započeti sa svojim 10-noćnim krstarenjima zapadnim i istočnim Mediteranom 18.12.2020., a sada će krenuti sa svojim programom plovidbe 15.01.2021. uz otkazivanje prethodna tri krstarenja.

MSC Cruises će u 1. mjesecu 2021. dočekati goste na brodovima MSC Grandiosa i MSC Magnifica uz mjere svog sveobuhvatnog zdravstveno-sigurnosnog protokola koji se čak i tijekom posljednjih tjedana, dok pandemija na kopnu doseže nove rekordne brojeve, pokazao učinkovitim u zaštiti gostiju, posade kao i zajednica koje brodovi posjećuju.

Gosti pogođeni privremenom obustavom krstarenja broda MSC Grandiosa i odgođenim početkom plovidbe broda MSC Magnifica će primiti vaučer za buduće krstarenje koji mogu iskoristiti za bilo koje krstarenje po odabiru, bilo koji itinerer i bilo koji brod, za polaske do 31.12.2021. kao i kredit za potrošnju na brodu.

Najčitanije