11 C
Kotor

Slušaj online radio

MSC Grupa dovršila ispitivanja za svoju novu liniju kruzera

Foto: FleetMon

MSC Grupa završila je ispitivanja za svoju novu luksuznu liniju za krstarenje, EXPLORA JOURNEYS. Prvo plovilo u floti EXPLORA I izgradio je Fincantieri, a dodjela imena zakazana je za 8. srpnja u Civitavecchi, Italija.

EXPLORA I krenut će na svoje prvo putovanje iz Južnog Hamptona, Engleska, prevozeći putnike na 15-noćno putovanje do norveških fjordova i Arktičkog kruga, završavajući plovidbu u Kopenhagenu, Danska, prenosi FleetMon.

Brod sadrži jedan o najprostranijih smještaja po gostu za u kategoriji luksuznih oceanskih putovanja i ima visok omjer posade i putnika. Putnici će imati pristup trima vanjskim bazenima i jednom unutarnjem, te velikom unutarnjem i vanjskom wellness objektu s luksuznim toplicama.

Osim luksuznih obilježja, EXPLORA I također će imati napredna ekološka obilježja, uključujući sustav SCR (Selective Catalytic Reduction), naprednu obradu otpadnih voda i sustav za obradu balastnih otpadnih voda. Njegova optimizirana hidrodinamika poboljšat će učinkovitost goriva smanjenjem otpornosti plovidbom.

Fincantieri će izgraditi još šest brodova za EXPLORA JOURNEYS.

 MSC je nedavno najavio da će rad u EXPLORI III i IV biti obustavljen kako bi se ugradili motori za LNG i druge potrebne izmjene za tu nadogradnju. MSC je izjavio kako tom ugradnjom njihova ulaganja u brodove za EXPLORA JOURNEYS dostiže 3.5 milijardi eura.

Najčitanije