20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Multimedijani događaj „Slobodna Volja“ u Luštici Bay

Multimedijalni događaj u Luštici Bay

Multimedijani događaj „Slobodna Volja“ inspirisan stihovima „Luče Mikrokozme“ Petra II Petrovića Njegoša biče upriličen u Amfiteatru u Marina naselju Luštice Bay u ponedjeljak, 22. avgusta u 21 čas. Autorka Dubravka Milivojević, akademska slikarka iz Kotora, obuhvatila je izložbu, savremenu plesnu formu i koncert kreirajući jedinstven performans u trajanju od oko 40 minuta tokom kojeg će pažnja publike biti usmjeravana na stihove čuvenog vladara i pjesnika.

Izložba podrazumijeva pentaptih, odnosno izlaganje pet slika velikog formata (akril na platnu) u sklopu scenografije u amfiteatru koji će zasigurno privući pažnju publike. Plesni i tango performans  Milivojević će izvesti u paru  sa Lucasom  Book-om iz Argentine uz kompozicije Astora Piazolle u izvedbi Sonje Milivojević (violina) i Igora Novaka (klavinola), te koncert ova dva muzičara.

Sve do jeseni Luštica Bay nastavlja da bude podijum za kulturne performanse i luka umjetnosti u kojoj će se, pored ostalih umjetničkih i drugih događaja, publici predstaviti i brojni vrhunski muzičari iz zemlje, regiona i Evrope. Pored ostalog, u saradnji sa Međunarodnim umjetničkim festivalom KotorArt, sve do polovine septembra, ljubitelji klasične muzike i džeza moći će da uživaju u koncertnim bravurama više od 20 umjetnika iz Crne Gore, Srbije, Mađarke i Italije.

Najčitanije