23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

MUP upozorio na obilne padavine i moguće probleme

Boka Kotorska – Gospa od Škrpjela – foto Boka News

Danas nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima, ponegdje i grmljavinom. Mjestimično se očekuju umjerene do obilne padavine.

Na sjeveru, u višim planinskim predjelima i susnježica i snijeg. Vjetar južnih smjerova, povremeno umjeren do pojačan, na udare ponegdje i jak. Najviša dnevna temperatura vazduha 3 do 14 stepeni.

MUP upozorio na nevrijeme

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, za sjutra se očekuju nestabilne vremenske prilike praćene kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i lokalno (u višim predjelima na sjeveru i duž obale), na udare olujnim južnim i jugoistočnim vjetrom. Na jugu (naročito na primorju i neposredno uz planinsko zaleđe), očekuje se kratkotrajno jača kiša – upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zbog toga, kako navode, potencijalno su moguće bujične poplave, prvenstveno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine-doline.

– Zbog najavljene meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje, a ovom prilikom Direktorat za vanredne situacije apeluje na građane i ostale subjekte društva, da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama – apelovali su iz Direktorata.

Najčitanije