16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

MZ Kamenari sadnice mimoza će ponuditi mještanima

Kamenari – Sveta Nedjelja

Opština Herceg Novi je u susret Prazniku mimoze ove godine obezbijedila sadnice mimoze svim mjesnim zajednicama na području rivijere. U Mjesnoj zajednici (MZ) Kamenari, kako ističe predsjednica Maja Popović, dodatno su oplemenili ovu ideju namjerom da dio sadnica ponude građanima da ih zasade u svojim baštama.

– Budući da mjesna zajednica nema mnogo javnih površina, došli smo na ideju da kontaktiramo mještane i da ih pozovemo, da u svojim dvorištima, koja se nalaze prvenstveno uz magistralni pojas i lokalne puteve, preuzmu brigu o sadnji mimoza – kaže Popović i poziva sugrađane koji imaju uslove za sadnju i uzgajanje mimoza da se jave u kancelariju MZ kako bi preuzeli sadnice.

Mimoza

– Cilj akcije je da se oplemni prostor i da se obnavljaju mimoze. Akcija sadnje trebalo bi da počne do sredine februara, a riječ je o mimozi sorte „Talijanka“, koja daje raskošniji cvijet i miris – objasnila je Popović i dodala da se MZ u tekućoj godini neće zasutaviti na sadnji mimoze već će realizovati i druge infrastrukturne projekte.

/K.M/

Izvor:Dan
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije