17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Na 18. Mediteranskom sajmu u Dubrovniku oko 50 izlagača

18. Mediteranski sajam

Na 18. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji se od četvrtka do nedjelje održava u dubrovačkom Parku Luja Šoletića, sudjeluje pedesetak izlagača, što je zbog epidemioloških mjera manje nego proteklih godina.

Voditelj sajma Vedran Kraljević istaknuo je na otvaranju kako se sajam održava iz sedmog pokušaja u posljednjih godinu dana, nakon što zbog pandemije nije održan prošle godine.
“Izlagača je manje, ali smo zadržali zastupljenost uobičajene ponude. Od suhomesnatih proizvoda, sireva, biljnih pripravaka i ljekovitog bilja do meda, čajeva i prirodne kozmetike. Odlično smo se uklopili u prirodni ambijent parka uz morsku obalu u blizini gradske tržnice”, izjavio je Kraljević.

Podsjetio je kako je cilj sajma u početcima bio potaknuti obiteljska poljoprivredna gospodarstva da budu nositelji ponude.

“Još prije 35 godina, kao prvi u bivšoj Jugoslaviji i među prvima u Europi, otvorio sam u Dubrovniku specijaliziranu trgovinu s ekološkim i organskim proizvodima. Mnogima tada to još nije bilo poznato i zato je Dubrovnik kolijevka zdrave prehrane na Mediteranu. Tada nije bilo velikog posla, ali sam znao da je to rastući trend. A svijest je danas sasvim drukčija i ne bojim se za budućnost”, rekao je Kraljević.

18. Mediteranski sajam

Dodao je kako namjerava proširiti sajam na još dva grada, kako bi se kroz izlaganja, predavanja, radionice i konferencije potaknuli svi koji razmišljaju o zdravoj prehrani.
“Želimo ih potaknuti, jer će uz našu podršku imati uspjeh. Neka ne napuštaju, selo, njivu i oranicu, već osmisle pravi program koji nosi dodanu vrijednost i veću isplativost. Ne možemo konkurirati industrijskoj proizvodnji, a to mnogi zanemaruju. Hrvatska je jedna od najčistijih zemalja i možemo ići i sa složenijim pristupom”, poručio je Kraljević.
Mediteranski sajam održava se u organizaciji tvrtke Dubrovnik Sun i u suorganizaciji

Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnik.

Izvor:Hina

Najčitanije